• 1902: Se dă sentința, boieri dumneavoastră, în procesul Caion – Caragiale. Împricinatul Caion este condamnat la trei luni de zdup, 500 de lei amendă către stat și 10.000 de lei despăgubuiri către Caragiale, pentru calomnie, după ce afirmase că drama ”Năpasta” ar fi un plagiat. Fie vorba-ntre noi, să-l acuzi taman pe Caragiale de plagiat e ca și cum ai fi atât de ambițios încât ți-ai da cu dușul în cap.
  • 1985: Comitetul central al PCUS îl alege pe Mihail Gorbaciov în funcția de secretar general. Alegerea lui Gorbi în această funcție a marcat începutul deschiderii URSS-ului către vest. Plus un zâmbet către țările din est. Om de treabă Mihail:)
  • 1997: Paul McCartney, fost membru al formației Beatles, este înnobilat de regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii. O merita sir Paul.
  • 1953: S-a născut Laszlo Boloni, fost internațional român, acum antrenor. A jucat în echipa Stelei care în 1986 câștiga Cupa Campionilor Europeni, la Sevilla, în finala cu Barcelona. A jucat în echipa națională pe vremea când aceasta era antrenată de Mircea Lucescu. În 1983, în preliminariile Campionatului European, a dat golul prin care am bătut Italia la București. Iar Italia era campioană mondială, îl avea în poartă pe celebrul Dino Zoff. În 1984 mergeam la Europeanul din Franța, în care erau calificate doar opt echipe de pe continent. Am avut și noi fotbalul nostru bun.

Sursa datelor: Wikipedia. Foto: captură video

Citește și: Ziua în care s-a dat primul telefon

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.