• 205 î.Hr.: A fost pus în funcțiune mecanismul Antikythera, considerat cel mai vechi calendar astronomic și un soi de strămoș al calculatorului. Cu ajutorul lui, grecii puteau calcula cu precizie eclipsele și mișcarea planetelor. Unde mai pui că puteau stabili datele la care erau organizate Jocurile Olimpice. Nu avea o ”interfață” foarte prietenoasă, părea cumva ca un pietroi cu tot felul de anexe, însă, la urma urmei, important e că își făcea treaba, nu cum arăta.
  • 113: A fost dezvelită – cum s-ar zice acum -, la Roma, în forumul nou construit, Columna lui Traian, creație care i-a fost atribuită lui Apollodor din Damasc – un arhitect pentru care Traian avea o slăbiciune. O construcție remarcabilă, o operă de artă care ilustrează războaiele daco-romane.
  • 1926: Dirijabilul italian ”Norge” devine prima aeronavă care a zburat deasupra Polului Nord. Ideea acestei expediții a avut-o vestitul explorator polar Roald Amundsen. Nu era de ici, de colo ca în acele vremuri să poți zbura peste Polul Nord. Câtă mirare le-o fi produs oamenilor o astfel de acțiune temerară, darămite cât de uimiți vor fi fost și urșii polari să vadă una ca asta.
  • Azi e Ziua Internațională a Asistenților Medicali. La mulți ani și să auzim numai de bine și de multă sănătate! (T.V.S.)

Sursa datelor și foto: ro.wikipedia.org

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.