• 1904: Vine pe lume la Figueras, în Spania, Salvador Domingo Felipe Jacinto Dali Domenech. Adică, pe scurt, Salvador Dali. Cel care avea să devină un reprezentant de seamă al curentului suprarealist în artă. Și, de asemenea, un reprezentant fără cusur al manifestărilor excentrice. Megaloman până-n pânzele deloc albe, ci pictate după cum le-a vrut, Dali a fost un personaj cu totul aparte. Unul asezonat cu sclipiri de geniu.
  • 1968: A început construcția primului autoturism românesc. Dacia 1100 s-a numit. Făcut cu patalama Renault. Retrospectiv vorbind, parcă avea cumva o ”față” de mașină poznașă. Rămânea să mai fie și decapotabilă și dădeam lovitura pe piața automobilelor. Dincolo de cleveteală, chiar a fost o mașină de treabă pentru România acelor vremuri.
  • 1997: Bravul Deep Blue, un computer chitit să joace șah, l-a învins pe Garry Kasparov. Așa că nea Deep Blue a devenit primul computer care a bătut un campion mondial la șah într-un format clasic de meci.
  • 2010David Cameron devine prim-ministru al Regatului Unit în urma discuțiilor dintre conservatori și liberal-democrați și formează prima coaliție de guvernământ din Marea Britanie de la al Doilea Război Mondial încoace. Bună tehnică politică a avut omul. (T.V.S.)

Sursa datelor: Wikipedia. Sursa foto: Wikipedia / Roger Higgins

CITEȘTE ȘI: Ziua Regală

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.