E Ziua internațională a populației Pământului. A fost aleasă această dată întrucât într-o zi de 11 iulie, în anul 1987, populația globului a atins numărul de 5 miliarde. Așa că întrucât e ziua noastră, a tuturor, la mulți ani!

1714Dimitrie Cantemir este ales membru de onoare al Academiei din Berlin. A meritat-o cu prisosință dată fiind erudiția lui.

1801: Astronomul francez Jean-Louis Pons descoperă prima sa cometă. Ei bine, boieri dumneavoastră, în următorii 27 de ani el a descoperit alte 36 de comete, mai mult decât oricare altă persoană din istorie. Avea ochi omul la comete, asta e limpede.

1997: Președintele Statelor Unite, Bill Clinton, vine într-o mică vizită, de 8 ceasuri, la București, ocazie cu care s-a lansat parteneriatul strategic bilateral româno-american. Bill a fost al doilea președinte american în exercițiu, după Richard Nixon, care a vizitat România. Coincidența face ca ambii să fi avut probleme ciufulite după ce ne-au fost musafiri: Nixon cu afacerea Watergate, iar Clinton cu scandalul Lewinsky. De bună seamă că n-am avut noi nicio treabă cu buclucurile lor, doar consemnam 🙂  (T.V.S.)

Sursa datelor și foto: Wikipedia

CITEȘTE ȘI: Statuia uriașă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.