Astăzi e Ziua internațională a munților. A fost stabilită în 2003, de Adunarea Generală a ONU. O zi simbol pentru un simbol (repetiție voită) cu strai de noblețe al naturii. O zi simbol și pentru noi, la urma urmei, în care putem privi în sus, către creste. Către crestele gândurilor bune.

1886: O echipă de fotbal pe numele său Dial Square, din Londra, a jucat primul său meci. A bătut-o cam cum ai bate ouăle într-un castron pentru o omletă sau ca într-un set de tenis pe Eastern Wanderers, cu 6-0. Acel club Dial Square avea să devină mai apoi Arsenal FC. Da, ați ghicit, acel Arsenal de acum. Istoria fotbalului are paginile ei speciale. Despre cum s-a zămislit acest club de fotbal de către muncitori ai unei fabrici de armament, asta e o altă poveste, una cu un iz aparte, pe care o veți putea citi, în curând, pe eZiarultău.

1901: A fost trimis primul semnal radio transatlantic de către inventatorul italian Guglielmo Marconi. Semnalul cu pricina a fost trimis din Cornwall și a ajuns până hăt departe, fiind recepționat de Persy Wright Paget, la St. John, în Newfoundland. Poate voiau și oamenii ăștia să-și dea binețe într-un mod să-i zicem avangardist, de ce vă mirați? :). Dincolo de șuguială, jos pălăria pentru Marconi. Și pentru toți acei oameni care, crezând în puterea minții lor, prin descoperirile lor, au făurit ziua de mâine pe care o trăim noi azi.

1936: Eduard al VIII–lea, rege al Angliei, dă de pereți cu alde cutumele de sânge albastru și anunță, printr-un comunicat la radio, că abdică și îi lasă tronul fratelui dumisale. Și-a exprimat omul opțiunea pentru o viață normală, lipsită de aburul celebrității, vrând să fie alături de femeia pe care o iubea, o americană, Wallis Simpson. Poți să i-o iei în nume de rău? La urma urmei, amorul poate învinge tot, poate face franjuri până și un tron, parol! (Tiberiu Sabo)

Sursa datelor: ro.wikipedia.org

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.