• 1776: Nathan Hale, considerat primul spion american, căpitan în armata revoluționară, se oferă voluntar pentru o acțiune de spionaj contra englezilor. Nu poți zice că de atunci nu s-a dezvoltat vârtos meseria asta peste Ocean :).
  • 1960: La Jocurile Olimpice de la Roma, Iolanda Balaș, supranumită de gazde ”la grande bionda”, a făcut o săritură în înălțime de 1,85 metri și a câștigat medalia de aur la o diferență de nu mai puțin de 14 cm față de următoarea clasată. De necrezut parcă și acum cum poate să sară cineva la o asemenea înălțime. Tot respectul pentru o sportivă de excepție!
  • 2001: Britanicul Charles Ingram trișează în încercarea de a se chivernisi cu premiul de un milion de lire sterline la concursul ”Vrei să fii milionar?”. Ca probă împotriva sa la proces s-a arătat că, pentru a da răspunsuri corecte, Ingram a fost în cârdășie cu un profesor universitar, care tușea pentru a-i da de știre cum e răspunsul, bun ori prost. Până la urmă Charles Ingram a fost condamnat pentru înșelăciune. Despre profesor n-avem știre dacă i-a trecut tusea. Să nu-l fi apucat una măgărească la cât de lipsită de obraz a fost șmecheria cu Ingram.
  • 2003Naționala de fotbal a României pierde calificarea la Campionatul European după un 2-2 cu Danemarca, la Copenhaga. Ne-au egalat danezii în ultimele momente ale jocului, oferindu-ne rețeta de a ne smulge părul din cap. Mulți și-l mai smulg și acum când își mai amintesc de acel final de meci. (T.V.S.)

Sursa datelor și foto: ro.wikipedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.