• 1776: Nathan Hale, considerat a fi primul spion american, căpitan în armata revoluționară, se oferă voluntar pentru o acțiune de spionaj contra englezilor. E drept că până la urmă a fost prins, însă a devenit erou.
  • 1960: La Jocurile Olimpice de la Roma, atleta Iolanda Balaș, supranumită de gazde ”la grande bionda”, a sărit 1,85 metri și a câștigat medalia de aur la o diferență de nu mai puțin de 14 cm față de următoarea clasată. O sportivă cu adevărat uimitoare.
  • 1972: Statele Unite suferă prima înfrângere (50-51) într-un meci internațional de baschet. O partidă disputată împotriva Uniunii Sovietice, la Jocurile Olimpice de vară de la Munchen. Înfrângerea ca înfrângerea, dar și să fie administrată taman de sovietici… E clar că a fost anevoie de digerat.
  • 2001: Britanicul Charles Ingram trișează în încercarea sa de a câștiga premiul de un milion de lire sterline la ”Vrei să fii milionar?”. Ca probă împotriva sa la proces s-a scos la iveală faptul că, pentru a da la răspunsurile corecte, Ingram s-a folosit de un profesor universitar. Unul care tușea pentru a-i da de știre dacă răspunsul e bun sau nu. Nici pe dascăl, se vede treaba, nu l-a dat etica afară din casă. (T.V.S.)

Sursa datelor și foto: Wikipedia

CITEȘTE ȘI: Ziua frumuseții

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.