• 1776: A fost ziua în care Nathan Hale, cel care avea să fie considerat în istorie drept primul spion american (căpitan, de felul lui, în armata revoluționară), s-a oferit voluntar pentru o acțiune de spionaj contra englezilor. Cum i se va fi terminat misiunea nu știm, cert e că omul a fost unul căruia se pare că i-a plăcut meseria aleasă.
  • 1960: La Jocurile Olimpice de la Roma, Iolanda Balaș, supranumită de gazde ”la grande bionda”, a sărit 1,85 metri în înălțime și a câștigat medalia olimpică de aur la o diferență de 14 cm față de următoarea clasată. A fost o Olimpiadă la care România a obținut 10 medalii –  trei de aur, una de argint și șase de bronz. O, tempora, îți vine să zici. Nu de alta, dar ne e dor de victoriile de odinioară de pe la Jocurile Olimpice.
  • 2001: Un britanic, Charles Ingram, a făcut-o de oaie, trișând în încercarea lui de a câștiga premiul de un milion de lire sterline la ”Vrei să fii milionar?”. A fost un proces, în care, ca probă pentru șarlatanie, s-a arătat că spre a ajunge la răspunsurile corecte Ingram s-a folosit de un dascăl universitar care tușea pentru a-i da de știre dacă răspunsul e bun sau nu. Răcit mai fu să fie și dascălul cu pricina, că prea multe răspunsuri au ieșit…
  • 2008: Acceleratorul de particule Large Hadron Collider, de la Centrul European de Cercetări Nucleare (CERN), a fost pus în funcțiune la Geneva. Construcția a costat peste trei miliarde de lire sterline. Are o formă de cerc cu circumferința de 27 km, situat la 100 m sub pământ. La peste trei miliarde de lire sterline acesta pare mai degrabă un accelerator de bani, nu de cine șie ce particule. Sau de particule de bani, fie și așa. (T.V.S.)

Sursa datelor și foto: Wikipedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.