1871: Pe malul lacului Tanganyika, ziaristul Henry Stanley, plecat din Zanzibar în căutarea exploratorului David Livingstone, despre care nu se știa nimic de mai bine de trei ani, fiind considerat pierdut în zona centrală a Africii, găsește un călător istovit și fără provizii. Stanley rostește întrebarea devenită celebră: „Doctor Livingstone, I presume?”. Mai apoi cei doi vor explora împreună nordul lacului Tanganyika. Ca să vezi cât de frumos se poate lega o prietenie.

1951: A fost efectuată prima convorbire telefonică – la distanță, de bună seamă, că doar nu dintr-o cameră în alta – fără să fie nevoie de asistența unui operator. Cine se gândea atunci că peste vreo jumătate de secol va exista o mogâldeață de telefon pe care omul îl va putea purta cu el oriunde îl duc pașii.

1970: Marele Zid Chinezesc a devenit obiectiv turistic. Bravo lui, doar nu era să stea degeaba pe-acolo.

1928Venea pe lume compozitorul și dirijorul italian Ennio Morricone. A fost cunoscut mai ales pentru muzica de film pe care a creat-o. A compus muzică pentru mai mult de 500 de filme și seriale, ceea ce înseamnă cu adevărat o muncă prolifică. De altfel în 2007 a primit premiul de onoare pentru întreaga carieră al Academiei Americane de Film, fiind al doilea compozitor de muzică de film care obține această distincție, după Alex North. A plecat dintre noi în 2020, dar creațiile lui le vom asculta mult timp cu plăcere. (T.V.S.)

Sursa datelor: Wikipedia. Sursa foto: Wikipedia/ Sven-Sebastian Sajak

CITEȘTE ȘI: A fost odată Moș Ion…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.