• 1620: A văzut lumina zilei Anne „Ninon” de l’Enclos sau Ninon de Lenclos (ca de obicei, istoria propune mai multe variante, să fie, să nu ne plângem). Dumneaei Anne a fost și scriitoare, și curtezană, și promotoare a artei, găzduind tot soiul de saloane literare. Unde mai pui că era considerată una dintre cele mai frumoase femei din secolul al XVII-lea. Dat fiind însă că avea idei cam crețe la adresa reginei Ana de Austria, a fost trimisă de către aceasta din urmă la țuhaus, însă și-a băgat coada cardinalul Mazarin și a scos-o de acolo. Sună cumva baladesc, dar așa fu să fie. Dincolo de toate, de remarcat e că scriitoarea curtezană și-a lăsat toată averea unui copil de 9 ani, François Marie Arouet. Adică Voltaire. Da, acel Voltaire 🙂
  • 1508: A apărut, din inițiativa lui Radu cel Mare, Liturghierul slavon, tipărit de călugărul Macarie. A fost prima carte tipărită în Țara Românească. Era cazul, că stăteau bibliotecile goale și se întrebau unii la ce folosesc.
  • 1970Marele Zid Chinezesc a devenit obiectiv turistic. Era normal să mai și câștige chinezii niște țechini de pe urma zidului, că doar nu era să își tot pună hainele la uscat pe el. (Tiberiu Sabo)

Sursa: ro.wikipedia.org

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.