• 28 î.Hr.: O pată solară este observată de niște astronomi chinezi de pe vremea dinastiei Han. Sau cel puțin așa e consemnat prin scriptele istoriei. Oricum, bun ochean trebuie să fi avut astronomii cu pricina. Sau telescop, lupă cosmică ori cum i se va fi spus în acele vremuri. Oare de-acolo să fi venit peste vremuri vorba ”ce tot cauți, mă, pete-n soare”? Pe de altă parte cârcotașii ar fi în stare să întrebe și ceva de genul: ”Și cât era de mare pata, dom’le?”. Noroc că nu suntem cârcotași.
  • 1503Cristofor Columb descoperă Insulele Cayman și le denumește Las Tortugas, asta din pricina numeroaselor țestoase care își făceau veacul pe-acolo. Nu poți să zici că-l dădea imaginația afară din casă. Dacă găsea o insulă plină de furnici era în stare să o boteze ”Am furnici pe toată talpa” și-l lăsa pe Alexandru Andrieș fără demers artistic 🙂
  • Ziua Regală. O zi cu o semnificație plină de istorie. În 10 mai 1866, Carol I a fost proclamat domnitor al României. Tot într-o zi de 10 mai, în 1881, România a fost proclamată regat.
  • 1924: J. Edgar Hoover este numit director al FBI. A rămas în funcție preț de 48 de ani. Pe cetățeanul Hoover chiar l-au uitat vremurile lipit de scaun. (T.V.S.)

Sursa datelor și foto: Wikipedia

CITEȘTE ȘI: De la crosă la rachetă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.