• În România se sărbătorește Ziua parașutiștilor. La mulți ani, temerari ai văzduhului!
  • 1415: Prima mențiune documentară a ”funcției”, să-i zicem așa, de spătar, în Țara Românească. Spătarul era om de vază la curte. Dacă la începuturi avea sarcina să poarte, pe la festivități, paloșul și buzduganul domnitorului, mai apoi a devenit și mai important, fiind comandantul oștirilor în lipsa lui vodă. Avea ceva responsabilități prin fișa de post.
  • 1912: La Aspern, în Austria, are loc un miting aviatic la care a participat și Aurel Vlaicu. Și a avut mare succes. Aflat în competiție cu piloți vestiți ai vremii, Vlaicu a obținut premiul 1 pentru aruncarea unui proiectil (vorba vine proiectil, că nu era ceva care să explodeze, dar așa i s-o fi zis probei) la țintă de la o înălțime de 300 de metri și a luat și premiul 2 pentru aterizarea la punct fix. Un talent excepțional într-ale aviației a fost Vlaicu al nostru.
  • 1959: S-a născut Carlo Ancelotti, fost fotbalist, acum antrenor. Antrenor care tocmai ce a câștigat cu Real Madrid UEFA Champions League. Un tehnician de rasă, nu e de mirare că are lipici la trofee. De altfel, italianul e primul antrenor care a câștigat titlul în primele cinci campionate ale Europei – în Anglia, Spania, Italia, Franța și Germania. Cine se pricepe se pricepe, n-ai ce zice 🙂 (T.V.S.)

Sursa datelor: Wikipedia. Sursa foto: Facebook – Carlo Ancelotti

CITEȘTE ȘI: Un rățoi vestit și debutul său pe ecrane

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.