• 49 î.Hr.: Iulius Cezar traversează Rubiconul, ocupă Roma și cu un drum îl alungă pe Pompeius. E clar că se trezise Iulius cu fața la cearșaf.
  • 1475: Bătălia de la Podul Înalt – domnitorul Ștefan cel Mare i-a bătut gospodărește pe turci de le-a scos luptele din cap. Armata otomană, de două ori și ceva mai numeroasă decât oastea moldovenilor, era condusă de Suleiman Pașa. Cum s-o fi dus pașa acasă să-i spună lui Mahomed al II-lea că a sfeclit-o în Moldova și ce o fi fost la gura sultanului, supranumit Cuceritorul, nu știm, că și cronicarii din acele vremuri aveau scăpările lor.
  • 1661: Nicolae Milescu Spătarul a tradus, din grecește, „Cartea cu multe întrebări”. Normal era să traducă și ”Cartea cu multe răspunsuri”. Sau te pomenești că n-o fi fost scrisă.
  • 1945: Vine pe lume Roderick David „Rod” Stewart. Cântărețul britanic este considerat unul dintre cei mai buni artiști din toate timpurile. Nici nu e de mirare, a vândut cam la vreo 200 de milioane de discuri de-a lungul carierei. Mare fan al echipei Arsenal, pe când era june îl bătea gândul să se facă fotbalist. Până la urmă și-a găsit rostul în muzică. Și ce rost bun și-a aflat 🙂

Tiberiu Sabo

Sursa datelor: ro.wikipedia.org. Sursa foto: pixabay.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.