E Ziua internațională a drepturilor omului. Se leagă de anul 1948, când în această zi Adunarea Generală a ONU a adoptat „Declarația universală a drepturilor omului”(în imagine, Eleanor Roosevelt). Să ne trăiască drepturile.

1868: La Londra, la intersecția Bridge Street cu Parliament Square, este montat primul semafor din lume. Consta într-un felinar aflat în vârful unui stâlp metalic înalt de șapte metri, care, alimentat cu gaz, avea o lumină când verde, când roșie. A fost și asta o găselniță, ce-i drept.

2008: La o licitație din Londra, diamantul Wittelsbach Blue este vândut cu 16,4 milioane de lire sterline, cel mai mare preț plătit vreodată la o licitație pentru un diamant. În iunie 2011, diamantul a fost vândut emirului din Qatar, Hamad bin Khalifa al-Thani, pentru cel puțin 80 de milioane de dolari. O astfel de piesă nu prea era de pierdut, că-ți smulgeau după aceea părul.

1901: Primele premii Nobel au fost decernate la Stockholm, pentru fizică, medicină, chimie, literatură și pace. Dacă tot au fost inventate trebuiau și decernate, nu? (T.V.S.)

Sursa datelor și foto: Wikipedia

CITEȘTE ȘI: O invenție de ispravă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.