• 1800: Spania i-a cedat Franței provincia Louisiana, din America de Nord, în urma unui tratat pe care cele două părți îl semnară la San Ildefonso. Trei ani mai târziu francezii au vândut Louisiana Statelor Unite. Au făcut și oamenii aceia un gheșeft, că doar nu aveau de a-și duce provincia acasă.
  • 1872: S-a înființat, în București, Asociația generală a lucrătorilor din România. Se vede treaba că se mai și muncea pe vremea aceea 🙂
  • 1908: Industriașul și făuritorul de mașini Henry Ford a început comercializarea primului automobil de serie, denumit Model T (foto). Prețul era de 825 de dolari. Fără a face tot soiul de calcule, e limpede că nu erau niște bani cu care pe vremea noastră ți-ai putea cumpăra doar o gâscă și niște păstârnac. Oricum, n-ai cum să nu-l admiri pe Ford că și-a dus, cu stăruință, visul până la capăt: acela de a umple lumea de mașini.
  • 1949: Acel tataie comunist al istoriei numit Mao Zedong a proclamat Republica Populară Chineză. Iar de atunci orezul n-a mai avut același gust în China pentru o mare bucată de vreme. (Tiberiu Sabo)

Sursa datelor și foto: Wikipedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.