Azi e Ziua internațională a cafelei. Ce ne-am face fără ea, ziceți și voi?! Una peste alta, să ne trăiască. La mulți ani, cafeao! 🙂

959: Edgar cel Pașnic devine rege al întregii Anglii. Ăsta da nume de rege de treabă. Păi cine s-ar fi încumetat să se ia la trântă cu unul supranumit ”cel pașnic”? Se făcea de toată băcănia, îl vorbeau după aceea toate găinile de pe toate satele pe o arie de o mie de hectare și ceva.

1869: Conducerea de servicii poștale din Austro-Ungaria introduce în circulație cartea poștală, o găselniță a unui domn bine orientat, profesor, pe numele dumisale Emanuel Herrmann. Cartea poștală cu pricina era din hârtie de culoare gălbuie, mărimea 123×83 mm, cu inscripția Korrespondenz – Karte, la prețul de doi creițari (o jumătate din prețul necesar expedierii unei scrisori). Frumoasă invenție, chiar dacă acum a ajuns cumva de album de amintiri (în imagine e o carte poștală din 1899).

2005: Pugilista Mihaela Cijevschi a devenit prima campioană mondială din istoria boxului feminin românesc, titlu cucerit la Campionatele Mondiale de la Podolsk, Rusia. Jos pălăria. PS: pe o astfel de femeie chiar nu era cazul s-o superi. (T.V.S.)

Sursa datelor și foto: Wikipedia

CITEȘTE ȘI: Nebuloasa cu mult sclipici

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.