• 333 î.Hr.: Are loc bătălia de la Issos, altfel spus a douăsprezecea victorie a lui Alexandru cel Mare asupra perșilor. Supărat mai era Macedon pe perși, cum îi prindea îi chelfănea de le săreau fulgii.
  • 1512: Capodopera lui Michelangelo de pe tavanul Capelei Sixtine i-a fost arătată pentru prima oară publicului. Michelangelo a trudit vreme de patru ani la această lucrare care acoperă o suprafață de aproape 500 de metri pătrați. Și să ne gândim că nu a pictat în fața șevaletului, ci stând pe schele. O operă de artă de esență pură.
  • 1834: În Moldova a fost înființată prima școală de fete. Fondatorul ei a fost Gheorghe Asachi. I s-a spus ”Institutul pentru educația fetelor”. Nefiind flăcăi în școală, măcar n-aveau motive de invidie fetele din pricină că Gigel îi face ochi dulci Agripinei și nu o bagă în seamă pe Ghiocica.
  • 2000: În China a început cel mai mare recensământ al populației din lume. În cadrul acestuia au fost recenzate 350 de milioane de familii. Bun, o fi început atunci recensământul, dar cât o fi durat? Aceasta-i întrebarea. (T.V.S.)

Sursa datelor: Wikipedia. Foto: Wikipedia / I. Sailko

CITEȘTE ȘI: Nea Tănase, primul mecanic de locomotivă român

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.