• Ziua Copilului. La mulți ani fericiți, dragi copii! La multe bucurii, la multe zâmbete! Visați-vă cu ochii deschiși cele mai frumoase dorințe și încercați să vi le împliniți. Și să nu uitați nici atunci când veți ajunge părinți și bunici aroma copilăriei. Să aveți parte de tot binele din lume!
  • 1475: Craiova este menționată pentru prima oară în scriptele istoriei. În mod normal, la scurt timp ar fi trebuit să fie atestat, tot istoric, și prazul.
  • 1926: S-a născut, în Los Angeles, Norma Jeane Mortensen, cea care avea să devină vestita Marilyn Monroe, actriță, model și cântăreață. A fost celebră, a fost frumoasă, dar la un moment dat a părut parcă prea complicată pentru ea însăși. Oricum, rămâne o amintire de album de gală al secolului trecut.
  • 1939: Au loc alegeri parlamentare în România, în urma cărora Frontul Renașterii Naționale – formațiune politică făurită de regele Carol al II-lea -, care prezentase liste unice, fără pic de contracandidați, câștigă toate locurile în Adunarea Deputaților și în Senat. Era culmea, în situația dată, să nu iasă 100%. Deși în politică nu e bine să te pui cu zecimala pe la voturi, că umblă vorba prin sat că te arde când ți-e unanimitatea mai dragă. (Tiberiu Sabo)

Sursa datelor: Wikipedia. Imagine de Pexels de la Pixabay

CITEȘTE ȘI: Un artist șarmant

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.