• 1770Preacinstita cometă Lexell – care a fost descoperită de astronomul Charles Messier – a trecut la doar 0,015 unități astronomice (asta însemnând vreo 2,2 milioane de kilometri) de Pământ. Adică ar fi trecut cel mai aproape de Terra dintre toate cometele știute. Poate între timp se va fi schimbat clasamentul, nu te pui cu cometele, că au o viață cam în viteză.
  • 1921: Conform consemnărilor agenției de știri Xinhua, la Shanghai a fost fondat Partidul Comunist Chinez. Puterea au preluat-o comuniștii însă mai apoi, în 1949, sub conducerea lui Mao Zedong. Mao ăla mic și nervos, care credea că le știe pe toate, până și cum faci să crească bobul de orez cât lubenița.
  • 1993: În România au intrat în vigoare taxa pe valoare adaugată și liberalizarea completă a prețurilor. Prilej bun pentru unii să-și ”liberalizeze” ori să-și ajusteze averile.
  • 1961: Se năștea Diana Spencer, cea care avea să devină prințesa de Wales, ”prințesa inimilor”, cum i s-a m-ai spus, ori Lady D. A fost una dintre cele mai îndrăgite personalități ale secolului trecut. Și va rămâne. (T.V.S.)

Sursa datelor:Wikipedia. Sursa foto: Wikipedia / Russ Quinlan

CITEȘTE ȘI: Traversând Niagara pe o frânghie

 

,

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.