1903: Începea prima ediție a Turului Franței. Tur care acoperă o lungime de peste 3.600 km și se întinde pe durata a trei săptămâni. Datorită prestigiului pe care l-a căpătat de-a lungul timpului competiția atrage la start cicliști din întreaga lume. Așa concurs să tot ai.

1921: La Shanghai a fost fondat Partidul Comunist Chinez. Proastă treabă, ce să mai zici…

1993: În România au intrat în vigoare taxa pe valoare adaugată (TVA) și liberalizarea completă a prețurilor. Unii le-au liberalizat așa de tare că te lua cu amețeală.

2004: A plecat dintre noi Marlon Brando. E considerat unul dintre cei mai mari actori de film ai secolului 20. S-a făcut remarcat mai întâi grație rolurilor din ”Un tramvai numit dorință” (foto din film, cu Brando alături de Vivien Leigh) și ”Pe chei”, filme regizate de Elia Kazan la începutul anilor ’50. De altfel, pentru rolul Terry Malloy din ”Pe chei” a primit Oscarul pentru cel mai bun actor. În anii ’60 însă nu i-a prea surâs succesul. Și-a luat mai apoi revanșa cu vârf și-ndesat, interpretându-l pe don Vito Corleone în primul film din seria lui Francis Ford Coppola, ”Nașul”. Pentru acest rol, Brando a câștigat al doilea Oscar. Una peste alta, a fost un actor fascinant. (T.V.S.)

Sursa datelor și foto: Wikipedia

CITEȘTE ȘI: O secundă în plus

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.