• 1918: În urmă cu 103 ani, Marea Adunare Națională de la Alba Iulia proclama unirea Transilvaniei, Banatului, Crișanei și Maramureșului cu Regatul României. 72 de ani mai târziu, 1 decembrie devenea Ziua Națională. La mulți ani, România!
  • 1835: Hans Christian Andersen publică prima sa carte de povești. Scriitorul danez a rămas celebru pentru basmele lui. Printre cele mai cunoscute povești ale sale se numără ”Crăiasa zăpezii”, ”Mica sirenă”, ”Hainele cele noi ale împăratului”, ”Prințesa și bobul de mazăre”, ”Fetița cu chibrituri” și ”Rățușca cea urâtă” sunt doar câteva dintre poveștile care au cucerit inimile copiilor de pretutindeni. Creațiile lui Andersen au fost traduse în peste o sută de limbi. Și nu e de mirare la cât sunt de frumoase.
  • 1878: A fost instalată prima linie telefonică la Casa Albă. Oare era și ascultată? Întrebăm și noi, nu dăm cu parul ori cu făcălețul.
  • 2016: Maha Vajiralongkorn Bodindradebayavarangkun este proclamat rege al Thailandei. Mult exercițiu îți trebuia ca să reușești să-i rostești regelui numele. Cu Maha e simplu, dar să încerci să spui Vajiralongkorn Bodindradebayavarangkun e cam complicat. Faceți un exercițiu de silabisire dacă nu credeți. Vedeți voi ce vă iese 🙂 (T.V.S:)

Sursa datelor: Wikipedia. Sursa foto: Wikipedia / Samoilă Mârza

CITEȘTE ȘI: Primul meci internațional de fotbal

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.