1714: Dimitrie Cantemir a devenit primul român membru al unui înalt for științific internațional, și anume Academia din Berlin. A meritat-o cu prisosință, că era tobă de carte, plus că făcea casă nespus de bună și cu înțelepciunea.

1774: Joseph Priestley, filosof, pastor și chimist, a anunțat descoperirea oxigenului, chit că nu l-a recunoscut ca element chimic. Dar oare drept ce l-o fi recunoscut, că, totuși, oxigenul ăsta avea față mai degrabă de element chimic decât de parameci ori castravete. Deh, asta o fi fost voia și filosofia pastorului chimist.

1819: Vedea lumina zilei, în Manhattan, Herman Melville. A devenit celebru postum, grație romanului său ”Moby Dick”. Roman considerat o capodoperă a literaturii universale. De altfel, într-un eseu publicat în 1954, Maugham l-a considerat unul dintre cele mai bune zece romane din lume. Bun azimut și-a luat Melville în creația lui.

1965: Și dacă tot ziceam mai sus de cărți, e publicat, pentru prima oară, romanul ”Dune”, al lui Frank Herbert. 38 de ani mai târziu avea să fie desemnat cel mai bine vândut roman științifico-fantastic din lume. A avut ceva imaginație Herbert ca să producă o asemenea scriere de succes. (T.V.S.)

Sursa datelor și foto: Wikipedia

CITEȘTE ȘI: Tetea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.