• E ziua păcălelilor, în care se fac tot felul de farse. Tradiția e în mai multe țări europene încă din secolul al XVI (oare ce farse se făceau în Evul Mediu?). Unele legende îl leagă de Ziua păcălelilor pe un sfânt hâtru, Fesbuchie, care cică vârâse niște bușteni într-un iaz și la început de aprilie se plimba pe ei, dându-le celor care îl priveau impresia că pășește pe apă. Că o fi fost sau nu așa, cert e că numele, Fesbuchie, e savuros.
  • 527: Împăratul bizantin Iustin I își numește nepotul, Iustinian I, drept co-împărat și succesor la tron. Vechi rădăcini are nepotismul.
  • 1891: William Wrigley înființează compania producătoare de gumă de mestecat care-i poartă numele. Bună idee a avut, bună lovitură a dat. E mare lucru să faci atâta bănet pur și simplu momindu-i pe oameni să mestece în neștire.
  • 1997: Cometa Hale–Bopp, clasată printre primele opt ale secolului ca mărime și luminozitate, s-a aflat cel mai aproape de Soare. Adică la 138 de milioane de kilometri. Aproape, ce să zici, s-or fi și salutat. (T.V.S.)

Sursa datelor: ro.wikipedia.org

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.