- 1778: Un cetățean comerciant de felul lui, Oliver Pollock, care trebăluia prin anumite structuri administrativ-funcționărești din New Orleans, dar care însă își băga nasul – oficial, desemnat fiind – și prin documente contabile ale statului american, ajunge să inventeze simbolul dolarului. A prescurtat în scripte pesos (sau dolari spanioli), cea mai folosită monedă din acele vremuri, cu ”PS”. Și i-a ieșit un s tăiat. Urât scris trebuie să fi avut omul dacă dintr-o suprapunere de p și s i-a ieșit un s tăiat, bașca de două ori. Dar a rămas în istorie.
- 1824: Domnitorul Grigore Ghica aprobă propunerea arhitectului Hartl și a inginerului Freiwald de pavare a străzilor bucureștene cu piatră cioplită. Iscusit trebuia să fie cioplită, altminteri dădeau caii trânte. Cu tot cu vizitii și mușterii de prin trăsuri.
- 1891: Un domn bine orientat, cu azimut bun în afaceri, pe numele dumisale William Wrigley, înființează o companie producătoare de gumă de mestecat care avea să-i poarte numele. Posibil să-l fi invidiat până și arborii de cauciuc văzând câtă lume s-a apucat să mestece gumă zi de vară până-n seară.
- E ziua păcălelilor. Păcăliți cu măsură în caz vă vin tot felul de idei năstrușnice :). Apropo de zâmbet, un hâtru contemporan cu mult șarm al vorbirii, scriitor de felul lui, a avut, la un moment dat, o spusă cu tâlc: ”Uneori, cea mai frumoasă păcăleală pare realitatea. Îți vine s-o sudui, dar parcă nici nu te poți supăra pe ea”. Așa că mai bine zâmbim 🙂 (T.V.S.)
Sursa datelor: Wikipedia. Sursa foto: pixabay.com
Citește și: Vremuri cu tramvai cu cai