• 1778: Designerul Oliver Pollock, din New Orleans, creează simbolul dolarului american, S-ul tăiat. Așa l-a tăiat pe el la inspirație în momentul cu pricina. Dar a rămas în istorie? A rămas. În consecință așa inspirație să te tot taie 🙂
  • 1866: S-a înființat Societatea Literară Română, care din august 1867 s-a transformat în Societatea Academică Română. Care, la rândul ei, în data de 30 martie 1879 devenea Academia Română. O bornă a istoriei noastre pe tărâmul minților luminate.
  • 1891: Iscusitul domn William Wrigley înființează compania producătoare de gumă de mestecat care avea să-i poarte numele. Grozavă idee a avut să-i dea lumii de mestecat mult și bine. O idee care l-a umplut de bani.
  • 1959: A venit pe lume Helmut Duckadam, cel supranumit ”eroul de la Sevilla”, după ce a apărat patru lovituri de departajare în finala Cupei Campionilor Europeni din 1986, când Steaua a câștigat trofeul în fața Barcelonei. Cariera lui sportivă nu a fost una lungă, din pricina unei probleme la o mână, însă a fost de invidiat. Și de prețuit. La mulți ani! (T.V.S.)

Sursa datelor: Wikipedia. Sursa foto: Facebook / Helmut Duckadam

CITEȘTE ȘI: Un turn numit Eiffel

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.