Călătoria expoziției ”Maramureș: tradiții și povești” continuă. După Madrid, următoarea destinație este Cantabria.

În perioada 5 iulie – 5 august expoziția ”Maramureș: tradiții și povești” a făcut un prim popas la sediul Institutului Cultural Român de la Madrid. Structurată în două secțiuni, una fotografică și una etnografică, expoziția prezintă un univers rural autentic, fermecător prin simplitatea și tradițiile sale.

Fotografiile din expoziție sunt realizate de Felician Săteanu, Mihai Ian Nedelcu, Costas Dumitrescu, Ovidiu Grovu, Călin Andra, Cornel Hlupină, Robert Kovacs, Gheorghe Petrilă, Sorin Onișor, Ionel Onofraș, Karin Lachner, Gabriel Motica, Rada Pavel și Vasile Timur Chiș. Partea de fotografie a fost concepută de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale ”Liviu Borlan” Maramureș. De partea etnografică a expoziției ”Maramureș: tradiții și povești”, care prezintă elemente de port popular din toate Țările Maramureșului, s-a ocupat Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș.

Începând din 1 octombrie, ”Maramureș: tradiții și povești” ajunge la Castillo Faro din Castro Urdiales din Cantabria. Vernisajul este prevăzut pentru ora 11.00, intrarea este liberă, dar trebuie rezervare prealabilă la email secretariado@cgrumaniabilbao.es.

Expoziția, care face parte din programul aniversar care marchează 140 de ani de relații diplomatice între România și Regatul Spaniei, poate fi vizitată până în 24 octombrie, de luni până vineri, în intervalele orare 11.00-13.30 și 18.00-20.00.

Sursă informații și foto: Consulatul General al României la Bilbao și Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș

CITEȘTE ȘI:
Expoziția ”Maramureș: tradiții și povești”, la Institutul Cultural Român din Madrid
La Madrid poate fi vizitată o expoziție-călătorie prin toate Țările Maramureșului | galerie foto

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.