”Burqa și basma”

În perioada 23-27 noiembrie, în Casablanca (Maroc), se organizează Festivalul Internațional de Artă Video (FIAV). Ediția 27. Teatrul Municipal Baia Mare a fost invitat să prezinte ”Submarinul galben” și ”Burqa și basma”.

”Submarinul galben” se va juca vineri, 26 noiembrie. Spectacolul este realizat de echipa formată din Radu Dinulescu (regizor de teatru) şi de artistul belgian Armand Richelet-Kleinberg (grafist, muzician și producător de film). ”Prima din lume care a creat un spectacol stereoscopic cu imagini 3D. Imaginile se derulează pe un ecran transparent de tip tull în spatele căruia, într-o lumină specială, evoluează actori care mânuiesc marionete, păpuși, obiecte”, se arată în comunicatul Teatrului Municipal Baia Mare. Din distribuție fac parte Carmen Bulancea, Iulian Bulancea, Camelia Blidar Strat.

Pagina spectacolului este disponibilă aici.

”Submarinul galben”

”Burqa și basma”, după o idee de Radu Dinulescu, regia Raul Hotcaș și Wajdi Gagui (Tunis), va fi spectacolul de gală al festivalului. Va fi jucat sâmbătă, 27 noiembrie. Proiectul este ”un exemplu de colaborare între artiști individuali și operatori culturali din Africa de Nord și Europa Centrală și de Est. Spectacolul atinge un punct extrem de sensibil – violența împotriva femeii, temă care are conotații diferite, în funcție de cutume, tradiții și apartenențe religioase”, precizează sursa citată. Din distribuție fac parte Carmen Bulancea, Denisa Blag, Camelia Blidar Strat, Raul Hotcaș, Iulian Bulancea.

Pagina spectacolului este disponibilă aici.

Tema acestei ediții de festival este ”Corpuri în imersiune”. Pe agenda festivalului figurează instalații interactive, proiecții, video mapping, spectacole de dans și artă numerică, realitate virtuală și augumentată, workshop-uri, masterclass-uri.

Sursă informații și foto: Teatrul Municipal Baia Mare

CITEȘTE ȘI:
”Dekaroom”, la Festivalul Național de Teatru

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.