”Satul românesc poate deveni reperul/borna de referință a culturii, identității și economiei românești, în contextul dezvoltării și atragerii de investiții și capital uman, într-un spațiu cu potențial extraordinar, România rurală”. Așa începe prezentarea conferinței ”Mentalitate antreprenorială în zona rurală” care are loc în 21 aprilie. Cu invitați din comunitățile Antreprenorești și RePatriot.

”Conform statisticilor recente, depopularea satelor românești și a României este din ce în ce mai îngrijorătoare, numărul migranților ajungând la aproximativ 5 milioane. În acest context, antreprenoriatul rural reprezintă un element principal al reinserției de capital uman și financiar în dinamica comunităților rurale. Dezvoltarea antreprenoriatului, crearea unor ecosisteme antreprenoriale și strategia autorităților locale pentru întâmpinarea și încurajarea dezvoltării economice prin antreprenoriat reprezintă focusul proiectului Antreprenorești – Adoptă un Sat”, se arată în prezentarea conferinței.

”Antreprenorești – Adoptă un Sat La Sârbi, comuna Budești” este un proiect inițiat în cadrul Romanian Business Leaders, filiala Maramureș, care – alături de RePatriot și Asociația Culturală SunRai – încearcă să găsească instrumente pentru a stimula antreprenoriatul în mediul rural.

”Prin acest proiect se dorește obținerea de rezultate palpabile și modele replicabile în mai multe comunitățile sătești din România, prin transfer de know-how specific, mentorat pentru antreprenori și administrația locală, prin sprijinirea identificării potențialului local de dezvoltare culturală și economică, sprijin pentru folosirea cu efect bun a fondurilor europene, suport pentru dezvoltarea capitalului uman necesar unei îmbunătățiri necesare a vieții la țară”, menționează sursa citată.

Conferința începe la ora 9.00, la Căminul Cultural din Budești. Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile. Evenimentul marchează lansarea programului “Antreprenorești – Adoptă un Sat” în Maramureș.

Detalii despre invitați, aici.

CITEȘTE ȘI:
Premianții ”Comuniadei”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.