În ședința ordinară a Consiliului Județean din luna augus s-a aprobat participarea județului la realizarea proiectului „Drumul Maramureșului”, în parteneriat cu Asociaţia „Origini Maramureș”. Această inițiativă de creștere a atractivității turistice a Maramureșului va beneficia de o finanțare de 300.000 de lei din partea Consiliului Județean.

Proiectul presupune, în primul rând, amenajarea în întreg judeţul a unui traseu cu o lungime totală de peste 600 de kilometri destinat turiştilor doritori să parcurgă la pas, călare sau cu bicicleta cele patru provincii istorice maramureşene: Ţara Codrului, Ţara Chioarului, Ţara Lăpuşului şi Ţara Maramureşului. Traseul propus pornește de pe Câmpia Tineretului din municipiul Baia Mare, străbate Munţii Gutâi până în Săpânţa şi Sighetu Marmației, ajunge la Borşa pe Valea Vişeului şi trece prin Munţii Maramureşului, întorcându-se pe Valea Izei şi Cosău, prin Munţii Lăpușului și pe lângă Munții Țibleșului, ajungând înapoi în Fisculaș, cu ocol prin Țara Lăpuşului, de unde se bifurcă două trasee, unul care străbate Ţara Codrului şi ajunge până în Seini, iar alt tronson care se întoarce în Baia Mare prin Ţara Chioarului.

Totodată, prin acest proiect se dorește promovarea Maramureşului ca destinație turistică și prin realizarea unei campanii de promovare şi branding pentru zboruri interne şi externe, de pe și înspre Aeroportul Internațional Maramureş. Această campanie, derulată preponderent în București, dar și în Maramureș va presupune, pentru o perioadă de 60 de zile, realizarea următoarelor acțiuni: afișare de bannere digitale, panouri stradale, casete luminoase, branduire de mijloace de transport în comun şi stații de transport local, promovare online și în presa scrisă, difuzare de spot audio-video pentru promovarea Maramureşului ca destinaţie turistică, pentru deplasările pe calea aerului.

Sursa: Consiliul Județean

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.