Ministerul Sportului a alocat fonduri pentru finalizarea lucrărilor la Bazinul Olimpic descoperit din cadrul Complexului Sportiv Național „Lascăr Pană” din Baia Mare. Așa încât lucrările s-ar putea la sfârșitul anului.

Din suma totală, 850.000 de lei au fost alocați de la buget, pentru dotări la bazin (pompe recirculare, stație clorinare, cazane, invertori, cuplaje la instalația de panouri solare etc.) și 164.000 de lei din venituri proprii ale  Complexului Sportiv Național „Lascăr Pană” pentru finalizarea lucrărilor exterioare (trotuare, borduri perimetrale, amenajare teren, dușuri).

Lucrările la bazinul descoperit au început în anul 2019, după ce acesta fusese închis în anul 2010, ca urmare a degradării survenite pe durata celor aproximativ 25 de ani de funcționare ca ștrand.

Ministerul Sportului a alocat sume de la buget pentru lucrările de reabilitare în anii 2019 (1.700.000 lei) și 2021 (1.267.000 lei), anul 2020 însemnând sistarea totală a lucrărilor, pe fondul lipsei oricărei alocări în acest sens și al rezilierii contractului încheiat anterior, fiind necesară reluarea procedurii de licitație.

În luna decembrie a acestui an, ca urmare a asigurării fondurilor necesare, lucrările se vor finaliza, urmând ca bazinul să fie pus în funcțiune imediat ce vremea o va permite și să fie omologat ca bazin olimpic, date fiind dimensiunile sale, 50,03×28 metri, și cele 10 culoare de înot, dintre care 2 laterale, de încălzire.

În administrarea Complexului Sportiv Național „Lascăr Pană” din Baia Mare se află două bazine de înot, unul acoperit, funcțional, cu o capacitate de 280de  locuri, care găzduiește anual competiții naționale de copii și de cadeți, printre care naționalele școlare de înot. Acest bazin nu are dimensiunile și dotările care să permită omologarea ca bazin olimpic.

„Mă bucur că putem finaliza lucrările la acest bazin olimpic și reda către Baia Mare, dar și către natația românească, în ansamblu, un obiectiv extrem de important. Creșterea interesului pentru acest sport, pe fondul rezultatelor internaționale de excepție din ultima vreme, trebuie susținută cu interes și eforturi și din partea tuturor celor care pot contribui la infrastructura necesară. (…) Vom avea acum încă un bazin olimpic și nu ne oprim aici”, a arătat ministrul Sportului, Eduard Novak.

Sursă informații: Ministerul Sportului. Sursa foto: Consiliul Județean

CITEȘTE ȘI: Kilometri reabilitați pe Drumul Nordului

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.