Două locuri I, un loc III și două mențiuni au câștigat băimărenii la a patra ediție a Olimpiadei de benzi desenate. O ediție dedicată Jocurilor Olimpice din Antichitate.

Olimpiada de benzi desenate este un concurs național de promovare a tinerelor talente din învățământul primar, gimnazial și liceal. A fost inițiată de Mihai Ionuț Grăjdeanu – autor și profesor de benzi desenate. Un eveniment lansat sub egida Comitetului Olimpic și Sportiv Român și a Academiei Olimpice Române. Desfășurat sub patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO.

Ediția din acest an, a patra, a fost dedicată dedicată Jocurilor Olimpice din Antichitate. După vizualizarea a peste 2.000 de benzi desenate primite din toată țara, juriul a deliberat. Iar pe lista câștigătorilor figurează și băimăreni.

Premii I au cucerit Tudor Băbaș (Școala Gimnazială ”Dimitrie Cantemir” Baia Mare, clasa a V-a) și Alessia Lenghel (Colegiul de Arte Baia Mare, clasa a X-a). Pe locul III s-a clasat Raisa Roman (Colegiul de Arte Baia Mare, clasa a X-a). Cu mențiuni au fost răsplătite Maia Șoncutean și Ana Toldaș, ambele eleve în clasa a IX-a la Colegiul de Arte Baia Mare.

Lucrările distinste cu premii și mențiuni au fost strânse într-un catalog cu 161 de pagini. De asemenea, lucrările câștigătoare vor face și obiectul unor expoziții. În 20 iulie se va deschide expoziția în aer liber la Casa Filipescu Cesianu – Muzeul Vârstelor din București. Spre final de iulie se va vernisa expoziția de interior la Muzeul Sportului din capitală.

Catalogul poate fi ”răsfoit” aici.

Sursă informații: Facebook / Olimpiada de Benzi Desenate

CITEȘTE ȘI:
Baia Mare, gazda concursului național de fizică și chimie „Impuls Perpetuum”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.