Darius Lazea

O medalie de aur și două medalii de bronz, aceștia sunt laurii câștigați de ”șincaiști” la a 17-a ediție a ”International Zhautykov Olympiad” din Kazahstan.

În perioada 7-12 ianuarie, elevi ai Colegiului Național ”Gheorghe Șincai” Baia Mare au participat la Olimpiada Internațională Multidisciplinară ”International Zhautykov Olympiad” din Kazahstan.

Evenimentul, ajuns la a 17-a ediție, a avut loc online și a reunit la secțiunea Matematică 421 de participanți, la Fizică – 290, iar la Informatică – 279. Elevii înscriși în competiție au reprezentat peste 20 de țări. România a fost reprezentantă de 9 echipe din București, una din Suceava, una din Piatra Neamț și una din Baia Mare.

Colegiul Național ”Gheorghe Șincai” din Baia Mare a fost reprezentat de cinci elevi. Darius Lazea (clasa a XI-a E) a obținut medalia de aur la Matematică, acesta fiind – după cum informează prof. Florin Bojor – ”cel mai bun rezultat al unui elev din România și al treilea puctaj din concurs”. 35 de puncte a obținut Darius, în timp ce punctajul maxim a fost 42.
George Zlampareț (clasa a XI-a D), a concurat la Matematică și a obținut medalia de bronz. Tot bronz a cucerit și Traian Tuș (clasa a X-a D), dar la secțiunea Fizică. Marian Dumitriu (clasa a X-a E) a participat la Matematică, iar Alexandru Mărcuș (clasa a X-a E) la Informatică.

Rezultatele competiției pot fi studiate aici.

Sursă informații: Facebook / Gheorghe Sincai Esential. Sursă foto: Facebook / Darius Lazea

CITEȘTE ȘI:
Traian Rareș Tuș, de la ”Gheorghe Șincai” Baia Mare, aur la competiție mondială de astronomie și astrofizică
Șincaistul Darius Lazea, argint la Balcaniada de Matematică

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.