Sursă: Facebook / Kovacs Delia Ana

De trei ori a urcat pe podium băimăreanca Delia Ana Kovacs la prima ediție a Campionatului European de înot în ape înghețate, care a avut loc în Oradea cu peste 300 de competitori la start.

Campionatul European de înot în ape înghețate a avut loc în premieră în Oradea. Competiția s-a derulat în perioada 1-4 februarie cu peste 300 de participanți din 27 de țări. România a avut, potrivit comunicatului de presă al Primăriei Oradea, un lot format din 34 de înotători profesioniști și amatori. Coordonați de Paul Georgescu – campion mondial în proba de 500 de metri -, care a contribuit la amploarea pe care a luat-o acest sport în România.

Inclusiv legende ale acestui sport extrem au concurat în apele cu o temperatură sub 5 grade C din bazinul olimpic în aer liber amplasat în Parcul ”Brătianu”, menționează sursa citată: Petar Stoychev (Bulgaria) – patru prezențe la Jocurile Olimpice, campion mondial și european în proba de 25 de km; Christof Wandratsch (Germania) – primul campion mondial din istoria ice swimming-ului și el campion european în proba de 25 de km, unul dintre cei mai rapizi oameni din istorie în traversarea Canalului Mânecii (7 ore și 3 minute); Rotislav Vitek (Cehia) – locul 17 în proba de 10 km de la Jocurile Olimpice Beijing 2008; Marcin Szarpak (Polonia) și Alissa Fatum (Germania), ”King and Queen of Ice” – campionii probelor de 1000 de metri la înot în ape înghețate.

Sursă foto: Facebook / International Ice Swimming

La competiție a participat și băimăreanca Delia Ana Kovacs (47 ani). Aceasta a câștigat medalia de argint la proba de 100 m spate, categoria 45-49 de ani, cu timpul 1.24.00. Temperatura apei: 3,7 grade C. Cu ștafeta României de 4 x 50 m liber, Delia a luat din nou argintul. Cu timpul 1.53.77. Alături de Andrei Enache (18 ani), Dragoș Ghile (20 ani) și Cristian Virgil Tranulea (23 ani). ”A fost o adevărată provocare și plăcere (plus presiune) să înot alături de voi”, scrie băimăreanca pe contul de socializare. Palmaresul Deliei este completat la acest Campionat European de bronzul obținut la proba de 50 m spate, categoria 45-49 de ani.

Nu a fost singurul sportiv din Baia Mare care a urcat pe podium la această primă ediție a Campionatui European de înot în ape înghețate. Liviu Bursuc a cucerit medalia de argint în proba de 50m spate, categoria 30-34 ani. Ambii sportivi sunt legitimați la Gold Stars Baia Mare.

Primul Campionat European de înot în ape înghețate din istorie a fost organizat de International Ice Swimming Association (IISA) și Asociația Sportivă Ice Swimming and Open Water. În parteneriat cu Primăria Municipiului Oradea, Asociația pentru Promovarea Turismului din Oradea și Regiune (Visit Oradea) și CSM Oradea. (G.D.)

Știre actualizată.

Surse foto: Facebook / Kovacs Delia Ana, / International Ice Swimming Association

CITEȘTE ȘI:
Schi fond | Maria Toma (CSȘ Baia Sprie) participă la Campionatul Mondial

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.