Yellow Shirts vă invită să vă testați cunoștințele legate de Baia Mare cu ajutorul unui joc de cărți – trivia. ”Baia Mare is mine” a luat naștere din dorința voluntarilor proiectului omonim de a încuraja populația locală să afle mai multe despre istoria și patrimoniul băimărean.
Majoritatea întrebărilor fac referire la orașul din perioada medievală. Provin din domenii precum istorie, arhitectură, ocupații și meserii, amplasare geografică a clădirilor în zilele noastre.

Jocul cuprinde 117 cartonașe cu întrebări de categorii diferite: întrebări de un punct, care fac referire la cunoștințe de bază pe care orice băimărean ar trebui să le știe; întrebări de două puncte, care vizează cunoștințe mai aprofundate despre oraș; întrebări de trei puncte, care implică detalii despre Baia Mare. Există inclusiv o hartă a orașului Baia Mare din perioada medievală și harta-răspuns la amplasarea clădirilor. Precum și 12 piese-clădiri pentru a fi poziționate pe hartă.

Joc elaborat în cadrul proiectului ”Baia Mare is mine”, finanțat de Uniunea Europeană prin Agenția Națională Română, în contextul acțiunii de voluntariat a Corpului de Solidaritate.

Jocul poate fi descărcat gratuit aici.

Sursă informații și foto: Yellow Shirts

CITEȘTE ȘI:
Asociația Yellow Shirts propune o călătorie prin Baia Mare de cândva

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.