Festivalul de teatru contemporan pentru tineret ”Acting” are loc în perioada 10-13 aprilie la Teatrul Municipal Baia Mare. Va fi a 10-a ediție. Vor fi trupe de liceeni din Iași, Târgu Jiu, Huedin, Cluj-Napoca, Arad, Sighetu Marmației, Târgu Lăpuș și Baia Mare.

”Și, dacă tot suntem la o ediție aniversară, am pregătit un program în care să trecem de la teatrul amator, prin teatrul studențesc, către teatrul profesionist. Astfel, pe lângă spectacolele din concurs ale tinerilor actori amatori, am invitat studenți de la două din facultățile de teatru a căror pepinieră s-a dovedit a fi acest festival, facultățile din Cluj-Napoca și Sibiu. La care am adăugat și două spectacole profesioniste ale Teatrului Municipal din Baia Mare, «Delfini» și «Heaven»”, menționează organizatorii de la Acting – asociația tineri în teatru.

Ideea de la care a fost lansat acest festival în 2014 a fost crearea unui spațiu de exprimare pentru cunoașterea și aprecierea artei teatrale în rândul tinerilor. ”Rezultatele palpabile ale acestui efort colectiv se reflectă pe scenele teatrale românești, unde peste 30 de tineri, inițial participanți în acest festival, strălucesc ca studenți sau absolvenți ai unor facultăți de teatru din Cluj-Napoca, București, Sibiu sau Târgu Mureș”, precizează sursa citată.

Abonamentele pentru fiecare zi de festival pot fi găsite la casieria Teatrului Municipal Baia Mare.

Mai multe detalii, aici.

Sursă: Acting – Festival de Teatru Contemporan

CITEȘTE ȘI:
”De-conectat… de primăvară”, în premieră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.