Școala Populară de Artă Baia Mare organizează a V-a ediție a expoziției de linogravuri ”Printmania”. Un eveniment care urmărește să pună în valoare tehnicile grafice tradiționale de multiplicare, precum gravura în linoleum.

”Linogravura se referă la gravură pe linoleum. Se lucrează cu dalte mici și cuțitașe și astfel linoleumul se transformă în matriță. Aceasta este încerneluită. Se folosesc cerneluri tipografice speciale, nu vă gândiți la clasica cerneală din stilou. Hârtia este așezată peste matriță și sunt trecute printr-o presă. Hârtia se desprinde apoi de matriță și devine rezultatul pe care azi îl admirați pe simeze. Este o tehnică de multiplicare grafică, ceea ce înseamnă că lucrările expuse fac parte dintr-o serie de cinci”, explică pe înțelesul tuturor profesor Postumia Rus. Cea care, în 2020, lansa alături de elevii săi de la Școala Populară de Artă din Baia Mare evenimentul ”Printmania”.

Din acest an, expoziția devine națională. În acest sens, Școala Populară de Artă Baia Mare lansează un apel pentru contribuții artistice adresat în exclusivitate cursanților de la școlile populare de arte și meserii din țară. Tema ediției este ”Păsările nopții”. Se acceptă exclusiv lucrări de linogravură imprimată pe hârtie. Fișele de înscriere și lucrările trebuie să ajungă la organizatori până în 22 februarie. Expoziția va fi vernisată în 18 martie, la Biblioteca Județeană ”Petre Dulfu” din Baia Mare și virtual pe platforma Google ArtSteps.

Mai multe detalii, aici.

Sursă informații: Școala Populară de Artă Baia Mare

CITEȘTE ȘI:
”Printmania” sau 34 de lumi fantastice, într-o expoziție

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.