În perioada 10-17 mai în Baia Mare are loc a doua ediție a Festivalului de teatru „Aproape”. Vor fi 10 spectacole de teatru, trei evenimente stradale, o seară de scurt-metraje. Ca să vă oferim doar câteva repere.

Prima ediție a Festivalului de teatru „Aproape” a avut loc în Baia Mare în luna mai anul trecut. Un eveniment creat de Asociația Artspot, în parteneriat cu Teatrul Municipal Baia Mare. ”Festivalul își propune să devină un nucleu cultural-educațional al comunității băimărene și să adune într-un singur loc, pentru câteva zile, energia tânără a orașului”, anunțau la vremea aceea organizatorii.

Ediția a doua este programată pentru perioada 10-17 mai. Vor fi opt zile de festival, care pot fi sintetizate astfel:
• 10 spectacole de teatru
• 3 personalități din România vor discuta liber cu spectatorii festivalului în cadrul evenimentului ”Ziua Aproape”
• 500 de tineri băimăreni vor participa la ateliere gratuite de teatru, dans, jurnalism, prim-ajutor, modă, discursuri, scriere etc.
• o seară de filme de scurt-metraj
• 3 evenimente stradale, din care două pentru cei mici
• câteva repere: Maia Morgenstern, Alex Nedea, Richard Bovnoczki, Teatrul Mic, unteatru, Teatrul de Stat Constanța, Teatrul Regina Maria – Trupa Iosif Vulcan, Teatrul Municipal Baia Mare

”Festivalul Aproape nu e un simplu festival de teatru. Ci unul care promovează arta, cultura, sănătatea, dezvoltarea personală și implicarea activă în comunitate”, subliniază organizatorii. Sunt argumente destule? Atunci atenție: în această seară, la ora 20.00, se dă startul achiziționării de bilete și înscrierilor la workshopuri.

Sursă: Festivalul Aproape Baia Mare

CITEȘTE ȘI:
”Aproape” – opt zile de festival și tot atâtea zile de promisă bucurie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.