În Maramureș, rata totală de promovare la bacalaureat este de 71,5%, anunță Ministerul Educației. Înainte de contestații. Rezultatele finale vor fi anunțate în 1 iulie.

73,3% – rată totală de promovare la nivel național 

Ministerul Educației a publicat rezultatele obținute de absolvenții studiilor liceale care au susținut probele examenului național de bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2022.

La nivel național, au promovat 89.054 de candidați, dintr-un total de 121.470 de candidați prezenți. 108.450 de candidați prezenți provin din promoția curentă, respectiv 13.020 de candidați prezenți din promoțiile anterioare. Pentru promoția curentă, rata de promovare este 78,3%. Rată totală de promovare din acest an este de 73,3%. ”Este cea mai mare rată de promovare din ultimii 10 ani (înainte de contestații)”, precizează reprezentanții Ministerului Educației.

162 de candidați au încheiat probele scrise cu media 10. Cele mai multe medii maxime s-au înregistrat în București (30), Prahova (15), Galați și Vâlcea (9), Cluj și Iași (8). În opt județe nu a existat nicio medie de 10. Pe discipline de examen, cele mai multe note de 10 (1.116) au fost obținute la Limba și literatura română.

71,5% – rată totală de promovare în Maramureș

În Maramureș au fost înscriși 3.241 candidați. Au fost prezenți 3.080. 161 nu s-au prezentat. Unul a fost eliminat din examen. În Maramureș, rata de promovare pentru candidații din promoția curentă este de 77,2%. Rata totală de promovare: 71,5%. Trei medii de 10 au fost înregistrate în județ: două aparțin unor absolvenți de la Colegiul Național „Gheorghe Șincai” Baia Mare și una a fost obținut de un candidat de la Liceul Teoretic „Petru Rareș” Târgu Lăpuș, după cum informează Inspectoratul Județean Maramureș.

Pe discipline de examen, în Maramureș au fost notate cu 10 lucrările a 243 de candidați, după cum urmează: 20 la Limba și literatura română, 3 la Limba și literatura maternă, 101 la proba obligatorie a profilului (Matematică 52, Istorie 49), 119 la proba la alegere a profilului și a specializării (Anatomie 51, Biologie 2, Chimie 13, Filozofie 1, Fizică 9, Geografie 4, Informatică 15, Logică 22, Psihologie 1, Sociologie 1).
Rezultatele finale, în 1 iulie

Contestațiile pot fi depuse/transmise astăzi, 27 iunie, în intervalul orar 12.00 – 18.00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației este finală și poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Rezultatele finale (după soluționarea contestațiilor) vor fi anunțate în data de 1 iulie.

Pentru a promova examenul, un absolvent de liceu trebuie să parcurgă, cumulat, următoarele etape/condiții: recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale; susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea; media notelor obținute la probele scrise trebuie să fie 6 (cel puțin). (G.D.)

Sursă informații și foto hărți: Ministerul Educației

Știre actualizată.

CITEȘTE ȘI:
Evaluare Națională | Șapte medii de 10 în Maramureș înainte de contestații

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.