În fiecare an, în 12 mai este celebrată Ziua Internațională a Asistenților Medicali. Data nu a fost aleasă întâmplător, dat fiind că în 12 mai 1820 se năștea Florence Nightingale – considerată fondatoarea asistenței medicale moderne.

Există peste 20 de milioane de asistenți medicali în lume și fiecare are povestea lui. (…) Sunt cei care aud primul plânset al nou-născuților și tot ei sunt martorii ultimei respirații. Sunt prezenți în unele din cele mai prețioase momente ale vieții cuiva, dar și în unele din cele mai tragice”, arată în mesajul ei Annette Kennedy – președinte al Consiliului Internațional de Asistenți Medicali, citată de icnvoicetolead.com.

În fiecare an, Consiliul Internațional de Asistenți Medicali alege o temă pentru 12 mai, iar tema aleasă în 2020 este „Profesia de asistent medical – o voce făcută să conducă spre o lume sănătoasă”, conform icn.ch.

Vreau să vă mulțumesc vouă, asistenților medicali din România, pentru tot ce faceți în îngrijirea pacienților cu Coronavirus. Știm că lucrați sub o presiune uluitoare, dar faceți ceea ce asistenții medicali au făcut mereu: acționați și le dați întâietate celorlalți. (…) Siguranța și protecția dvs. sunt la fel de importante ca și ale celor pe care îi îngrijiți!”, a declarat Howard Catton – CEO al Consiliului Internațional de Asistenți Medicali.

Mircea Timofte – președinte al Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România, a transmis și el un mesaj cu prilejul zilei de 12 mai: ”Pandemia a pus profesia noastră în lumina reflectoarelor într-o manieră greu de anticipat, iar dumneavoastră ați onorat-o cu demnitate, curaj, dăruire și compansiune. Vă mulțumim pentru puterea și priceperea voastră, pentru că îngrijiți copiii, părinții și bunicii chiar dacă sunteți apăsați de siguranța propriilor familii”.

”Vouă, celor care ați ales această nobilă profesie, vi se cuvin toate laudele și mulțumirile. Jurământul profesional trebuie respectat dincolo de orice sacrificii. Să nu vă pierdeți entuziasmul. Iar viața să vă răsplătească înzecit eforturile de care dați dovadă în fiecare clipă. Vă dorim sănătate, putere de muncă, mult curaj” – este mesajul postat de Viorica Totorean – președinte al Ordinului Asistenților Medicali din Maramureș.

Anul 2020 a fost desemnat drept Anul Internațional al Asistentului Medical și Moașei de către Organizația Mondială a Sănătății (OMS), pentru a sărbători contribuția asistenților medicali și moașelor în furnizarea de asistență medicală / îngrijiri medicale de sănătate.

Sursă foto: Consiliul Internațional de Asistenți Medicali, Ordinului Asistenților Medicali din România

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.