Tradiţia este ca în această perioadă să fie primiţi colindătorii, pentru a avea un an nou îmbelşugat. Poliția Română, însă, avertizează că hoţilor nu le pasă de tradiţie, ci văd în colindat o oportunitate de a face rost de bunuri uşor de valorificat sau de bani, fără prea multă muncă. Așa că sfatul cel mai important este să aveţi grijă cui deschideţi uşa şi cui permiteți să vă treacă pragul!

Sfaturi de la Poliția Română pentru un Revelion liniștit

Este bine să nu îi poftiți în casă pe colindătorii pe care nu-i cunoașteți. Vă pot colinda la uşă. Odată ce persoane necunoscute au intrat în casă, puteţi deveni victima unui furt. Nu le daţi ocazia să aibă acces la poşeta lăsată pe hol sau la portofelul ori telefonul aflate în preajmă.

La fel de important: dacă aţi primit colindători în casă, nu-i lăsaţi singuri pentru a merge în altă încăpere să căutaţi bani sau produse alimentare. Dacă nu aveţi pachetele pregătite, mai bine îi lăsaţi să aştepte pe scara blocului.

Încuiaţi uşile, chiar şi atunci când sunteţi acasă sau plecaţi pentru câteva minute.

Hoții pot fura și de pe scara blocului! Pe lângă infracţiunile de furt din locuinţe, hoţii pot lua și bunuri lăsate pe casa scării. De aceea este bine să nu deschideţi oricui uşa de la intrarea în bloc.

Învățați-i pe copii să nu deschidă uşa nimănui în lipsa dumneavoastră, pentru a nu trăda faptul că sunt singuri în casă.

Nu spuneți tuturor că plecați de acasă de sărbători! Daca nu petreceţi sărbătorile acasă, e bine să nu spuneţi prea multor persoane că sunteţi plecat. O altă soluţie ar fi să lăsaţi locuinţa în grija unui vecin de încredere pe toată perioada absenţei dumneavoastră.

Atenție la postările pe rețelele de socializare! Mesajele dumneavoastră pot constitui o invitație pentru răufăcători.

Sursă informații: Poliția Română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.