Au început înscrierile pentru cei care vor să urmeze o carieră de ofițer în MAI. Primul pas este depunerea dosarului de recrutare. Acest lucru se poate face până pe 11 iulie, la compartimentele de resurse umane de la inspectoratele din județ, în fucție de arma pentru care optează candidații.

755 de locuri sunt disponibile pentru admiterea la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”. Ele sunt repartizate astfel:

  • Specializarea ordine și siguranță publică, domeniul de licență „Științe militare, informații și ordine publică”: 300 de locuri pentru specialitatea poliție; 70 de locuri pentru specialitatea poliție de frontieră; 60 de locuri pentru specialitatea jandarmi. Pentru aceeași specializare, forma de învățământ cu frecvență redusă, disponibilă agenților și subofițerilor din instituțiile Ministerului Afacerilor Interne, sunt prevăzute 50 de locuri.
  • Specializarea drept: poliție, poliție de frontieră, jandarmi – sunt scoase la concurs 125 de locuri la forma de învățământ cu frecvență; 100 de locuri – învățământ la distanță, care sunt adresate personalului MAI și pentru care se percepe taxă de școlarizare.
  • 50 de locuri disponibile în cadrul Facultății de Pompieri, domeniul de licență „Ingineria instalaţiilor”.

Întregul proces de admitere va avea loc până în septembrie.

Sursa: Inspectoratul de jandarmi Județean Maramureș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.