Muzeul Judeţean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» organizează în perioada 24-27 august atelierele de creație ”Magia artei”.

Participanții vor desena, picta și confecționa obiecte de artă decorativă, vor învăța noțiuni de bază din istoria și teoria artei, precum și tehnici de exprimare non-verbală prin cunoașterea elementelor de limbaj plastic și vizual. ”Atelierele contribuie la educația pluridisciplinară a copiilor, ajutându-i să descopere istoria, valorile artistice și unicitatea Fenomenului Centrul Artistic Baia Mare, întemeiat de pictorul Hollósy Simon în anul 1896”, se arată în invitația lansată de Muzeul Judeţean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare». Programul cuprinde și o vizită ghidată pentru a ilustra conceptele teoretic prezentate în prealabil.

Atelierele de creație se vor desfăşura de marți până vineri, între orele 10.00-13.00, la sediul Coloniei Pictorilor și la Muzeul Judeţean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare».

Activitățile sunt destinate copiilor cu vârsta de minim 10 ani. Prețul unui bilet este de 4 lei și acoperă tichetul de intrare la muzeu și o parte dintre materialele utilizate în cadrul atelierelor. Suplimentar, participanții sunt rugați să aducă următoarele: bloc mic desen, creion HB, acuarele, pensule, foarfecă, pensulă pentru lipici, o gustare și sticlă cu apă.

Participarea se face pe baza unei înscrieri prealabile la numărul de telefon 0740-142781 sau prin e-mail la adresa haiduemese@yahoo.com.

Sursă informații și foto: Muzeul Judeţean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare»

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.