Nodu'Rar (Credit foto, Silviu Gheție)

Festival Internaţional de Artele Spectacolului ATELIER în Baia Mare. Ziua 7. Două spectacole în concurs. Un workshop de dramaturgie. O lansare de carte. Aceasta este agenda zilei ATELIER de azi.

  • ora 18.00, Colonia Pictorilor: NODU’RAR
    performance de dans contemporan și video art
    Adepth Infusion Baia Mare

Are ca punct de pornire Dicționarul de mitologie română și explorează universul, semnele și trăsăturile caracteristice mitologiei populare românești, într-un demers artistic menit să realizeze măcar parțial un inventar analitic de reprezentări și acțiuni tipice pentru corpusul mitologic românesc.

  • ora 20.30, sala mare: EX, de Marius von Mayenburg
    Teatrul Mic București
    regia: Theodor-Cristian Popescu

Coborâm, la propriu, în măruntaiele vieții unui cuplu de vârstă mijlocie. În nemărturisirile lor, în gândurile lor secrete, în lupta încrâncenată de a mai păstra ceva viu, în lașitățile lor, în raportul cu un trecut (personificat de fosta iubită) idealizat sau ridiculizat. În rușinile lor. În încercările lor eroice de a-și suporta devierile de la proiecțiile de viață inițiale. De a rezista dizlocării. De a se suporta.

Credit foto, Diana Matei

Din programul zilei de azi mai fac parte workshopul de dramaturgie susținut de Radu Macrinici (ora 16.00, sala balet) și lansarea cărții ”Confreria Tropicana” de Radu Dinulescu (ora 20.00, foaier).

Sursă: Teatrul Municipal Baia Mare

CITEȘTE ȘI:
”RETURN TO e-MOTION” sau despre ediția 2024 a Festivalului ATELIER

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.