Placebo

A cincea zi a Festivalului Internațional de Artele Spectacolului ”Atelier” aduce ”cocktail” de evenimente: workshop de dans, spectacol de dans contemporan, miercurea de poezie, lansare de carte și ”o nebunie de teatru fizic”.

Azi este ultima zi de desfășurare a workshop-ului de coregrafie susținut de coregraful francez Nicanor de Elia. Începe la ora 10.00.

Spectacolul de dans contemporan ”Placebo”, concept și coregrafie Arcadie Rusu, producție a Teatrului Municipal Baia Mare, este programat în sala mare, de la ora 17.00. ”Placebo este medicamentul minții noastre, care poate vindeca organismul de afecțiuni. Este speranța conștientă sau inconștientă, că ne vom însănătoși. Este metafora căutării unui tip de vindecare alternativă”, așa este prezentat spectacolul de către organizatorii festivalului.

Iubitorii de poezie sunt invitați la un recital de poezie susținut de două importante poete din generații diferite: actrița Ioana Crăciunescu și Adela Naghiu. Evenimentul are loc în sala studio, de la ora 20.30. Intrarea este liberă.

De la 21.30, în foaier, are loc lansarea cărții ”Un om sub semnul întrebărilor”, de Eugène Ionesco, în prezența traducătorului Doru Mareș.

Ziua se încheie cu spectacolul ”Schmurz”, regia și coregrafia Gyorfi Csaba, din repertoriul Teatrului ”Szigligeti” Oradea. Se va desfășura în sala mare a Teatrului Municipal, de la ora 22.00. ”O nebunie de teatru fizic, o goană nebunească în care personajele fug spre o viață mai bună, în speranța supraviețuirii. Prelucrând drama lui Boris Vian, trupa încearcă să prezinte o lume care și-a pierdut valorile, oferind, prin trăirea durerilor și chinurilor fizice, o experiență purificatoare celor care participa la acest ritual”, menționează sursa citată.

Le Schmurz

Biletele se pot achiziționa online aici sau de la casieria Teatrului Municipal, între orele 16.00 și 22.00.

Sursă informații și foto: Teatrul Municipal Baia Mare

CITEȘTE ȘI:
10-17 iunie, Festivalul Internațional de Artele Spectacolului ”Atelier”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.