Sâmbătă, 18 septembrie, de la ora 11.00, la Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș se reface ”Drumul Aurului”.

Știați că monetăria din Baia Mare a dat 30% din monedele din aur și argint care au circulat pe teritoriul Transilvaniei? Dar că Rivulus Dominarum, prima denumire a orașului Baia Mare, vine de la doamnele care stăteau pe marginea râului Săsar și treceau prin sită pământul bogat în materie auriferă în timp ce bărbații erau în mină să extragă minereul?

Ei bine, sâmbătă, 18 septembrie, de la ora 11.00, la Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș se reface drumul aurului din perioada lui de glorie.

Va fi organizat și un atelier de educație financiară, unde copiii își vor crea propriile monede cu care vor face diverse tranzacții pentru a învăța prin joacă valoarea banilor. Se va discuta despre faptul că risipa alimentară echivalează cu risipa de bani. Sunt invitați la eveniment Lucia Pop – coautor al cărții ”Drumul Aurului”, Richard Balko – colecționar de numismatică și Cristina Savu – profesor educație financiară.

Evenimentul este dedicat copiilor cu vârste peste 6 ani.

Pagina evenimentului este disponibilă aici pentru detalii.

Sursă informații și foto: Banca pentru Alimente Maramureș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.