În fiecare an, în 27 septembrie, 159 de state şi peste 500 de membri afiliaţi, componente ale Organizaţiei Mondiale a Turismului (OMT), agenţie specializată a Organizaţiei Naţiunilor Unite, sărbătoresc Ziua Mondială a Turismului – un adevărat un prilej de conștientizare atât a importanței turismului la nivel mondial, cât și a valorii sale sociale, culturale și economice.

În perspectiva acestei celebrări, reprezentanţii OMT stabilesc o temă anuală de dezbatere, punând astfel în prim-plan probleme de actualitate. ”În contexul situației extraordinare provocate de pandemia SARS-CoV-2, pentru 2020, tema stabilită este <<Turismul şi dezvoltarea rurală>>, sprijinirea acestor comunități pentru care turismul înseamnă oportunitate fiind esențială”, anunță Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri.

”Tema <<Turismul şi dezvoltarea rurală>> subliniază capacitatea unică a sectorului de a contribui la dezvoltarea economică și, în egală măsură, de a oferi oportunități, precum crearea unor noi locuri de muncă, inclusiv în acele comunități care altfel ar fi lăsate în urmă”, menționează aceeași sursă.

De asemenea, Ziua Mondială a Turismului promovează și în acest an rolul important pe care îl joacă turismul în conservarea și promovarea culturii și a patrimoniului din întreaga lume.
Celebrarea unei Zile Mondiale a Turismului a fost stabilită în cadrul sesiunii Adunării Generale a OMT din septembrie 1979, de la Torremolinos (Spania), pentru data de 27 septembrie, când se aniversează şi adoptarea statutului OMT (1970). Aceasta a fost sărbătorită pentru prima oară în întreaga lume în anul 1980.

Sursă informații: Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.