Pornind de la conceptul ”turist în orașul meu”, ”ARTurist în Baia Mare” vizează redescoperirea frumuseții și misterului orașului printr-o serie de activități de tip joc, ghicitori și vânătoare de comori.

Traseul propus este inspirat din diferite picturi din colecția Muzeului de Artă și începe la Colonia Pictorilor. Jocul se poate parcurge atât individual, cât și în echipă. Pentru a urmări aventura aveți nevoie de aplicația gratuită ActionBound instalată pe un dispozitiv mobil și conexiune la internet. Traseul conține atât destinațiile de atins, precum și întrebări despre locurile vizitate.

Fii ARTurist în propriul oraș și descoperă-i culorile tomnatice dintr-o altă perspectivă! Începe vânătoarea aici.

”ARTurist în Baia Mare” face parte din proiectul ”Artă-mă” care planifică diverse activități în perioada august – decembrie 2021. Scopul constă în promovarea patrimoniului cultural al Băii Mari din perspectivă artistică, în vederea creșterii nivelului de educație plastică și dezvoltării unui sentiment de patriotism local la nivelul comunității. Pe termen lung, urmărește implicarea mai activă a locuitorilor în viața cetății, educarea și dezvoltarea spiritului civic și cultural.

Proiectul, realizat de către Asociația Yellow Shirts în parteneriat cu Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare», este finanțat de Fondul pentru un viitor mai bun în comunități (program coordonat la nivel național de Federaţia Fundaţiile Comunitare din România, finanțat de Lidl Romania și implementat la nivel local de Fundaţia Comunitară Oradea) și de Municipiul Baia Mare (finanțare nerambursabilă de la bugetul local, în domeniul cultură).

Mai multe despre ”Artă-mă” descoperiți aici.

Sursă informații și foto: Asociația Yellow Shirts

 

CITEȘTE ȘI:
Yellow Shirts lansează proiectul ”Artă-mă”
ARTeliere pentru copii și tineri
Ești invitat la vânătoare! De peisaje citadine…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.