Traian Rareș Tuș, elev la Colegiul Național ”Gheorghe Șincai” din Baia Mare, a obținut medalia de argint la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică Columbia 2021, anunță Edupedu.ro.

În perioada 14-21 noiembrie a avut loc a 14-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Astronomie și Astrofizică Columbia 2021 (IOAA – Columbia). Elevii români au obținut 9 medalii potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro de la coordonatorii lotului. Una de aur, două de argint și șase de bronz. Plus o mențiune. Traian Rareș Tuș, elev la Colegiul Național ”Gheorghe Șincai” din Baia Mare, a câștigat medalia de argint.

Olimpiada s-a desfășurat online, cu monitorizare audio-video. Au participat elevi din 63 de țări. România a fost reprezentată de două echipe de câte câte cinci, coordonați de trei lideri de echipă. Selecția lotului României s-a realizat în cadrul Olimpiadei de Astronomie și Astrofizică a Universității Ștefan cel Mare din Suceava, care a avut loc în iulie.

Reamintim. În plan național, Traian are medalii de aur la Olimpiada Națională de Fizică (2017, Tg. Jiu; 2019,Târgoviște; 2021, online) și la Olimpiada Națională de Astronomie (2018, Suceava; 2019, Breaza); argint la Olimpiada Națională de Fizică (2018, Breaza).

În plan internațional, are medalie de aur la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică (2020, ”Global e-Competition on Astronomy & Astrophysics” – online). A câștigat argint la Olimpiada Internațională de Astronomie (2018, Sri Lanka; 2019, România; 2021, Italia – online), la Balcaniada de Fizică (2021, Bulgaria – online) și la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică Columbia (2021, IOAA Columbia – online). A obținut bronz la Olimpiada Internațională Multidisciplinară (2021, ”International Zhautykov Olympiad”, Kazahstan – online).

Mai multe informații despre Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică Columbia 2021 găsiți aici.

Foto: arhiva personală Traian Rareș Tuș

 

CITEȘTE ȘI:
Traian Rareș Tuș: ”Dacă aș putea călători în univers, aș fi cel mai fericit om din lume”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.