Cu mii de ani în urmă, când poporul chinez a dat umanității vârful de înțelepciune, s-a născut și zodiacul chinezesc. Ca o psihologie antică, simbolurile acestuia sunt împrumutate din lumea animală și legendară. Nașterea într-un anumit an înseamnă asimilarea unor trăsături psihologice specifice, care pot fi îmbunătățite pentru ca individul să ajungă la performanțe în viața personală și socială. În univers totul este ritm. Din această lege identificăm repetiția unor predispoziții generale.

Instinctele primare ies foarte repede la suprafață

Perioada 1 februarie 2022 – 21 ianuarie 2023 marchează Anul Tigrului, asociat cu elementul Apă. Legendele și superstițiile legate de acest simbol indică o perioadă în care instinctele primare ies foarte repede la suprafață, îndrăzneala și curajul tind, de asemenea, să domine. O trăsătură evidentă este înclinația spre aventură. Iar acest lucru se poate traduce ca fiind explorare pe teritorii noi.

Avem nevoie de maleabilitate în majoritatea situațiilor

Ca orice felină, tigrul cade mereu în picioare. Deci avem nevoie de maleabilitate în majoritatea situațiilor întâlnite. Curajul este valoros, însă merită orientat în așa fel încât să nu strivească ființele mai puțin puternice. Practic subconștientul colectiv se hrănește cu vibrația acestui simbol puternic și feroce, însă fiecare individ trebuie să discearnă cât și când din puterea tigrului interior să folosească. Agresivitatea și egoismul exacerbat sunt alte predispoziții care ne pot încerca echilibrul în 2022.

Pasiunea și dorința de libertate devin esențiale

Elementul Apă, asociat cu Anul Tigrului, aduce în prim plan amintiri ancestrale care – atât la nivel de individ, cât și la nivel de națiune – îndeamnă la clarificări emoționale. Răbdarea și indulgența sunt diminuate, aspect sensibil în toate relațiile interumane. Excesele și extravaganța devin comportamente uzuale. Din nou nevoia de autocontrol este evidentă. Pasiunea și dorința de libertate devin esențiale, situație care afectează rațiunea și… cumințenia. Combinația putere – emoție materializează miracole pentru cei înțelepți, iar pentru cei dominați de egocentrism se va traduce printr-o ocazie de a regla conturi într-un mod agresiv.

Acest an ar putea fi unul al prosperității, ținând cont de nivelul de evoluție al civilizației umane. Însă faptul că animalul interior nu a fost dresat suficient poate stârni evenimente surpriză în zone pe care le credeam liniștite. Este clar că Anul Tigrului ne aduce ocazia de a simți puterea curajului în propria ființă. Dar să fim conștienți de faptul că puternic cu adevărat este acela care se cucerește pe sine și nu îi domină pe alții!

Vasile Colopelnic

Imagine de la Pixabay

CITEȘTE ȘI:
Predicții astrale pentru 2022

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.