Când vine vorba despre concerte cu trupe străine de top, fie ele rock sau orice alt stil muzical, Baia Mare a rămas mult în urmă. Dacă anii trecuți în municipiul nostru mai aveai câte un concert cu o trupă care avea o oarecare recunoaștere muzicală pe plan internațional, în ultimii ani în Baia Mare, cel puțin, rock is dead. Și nu dă semne că reînvie. Vinovații – nu știm, poate publicul care vrea totul gratis, poate lipsa unor oameni care să se implice cu adevărat în acest fenomen, poate Baia Mare nu are rockeri suficienți plătitori de bilete.

Prin comparație, Cluj Napoca are cu ce se lăuda. În Cluj avem în acest an multe concerte, nume mari ale muzicii rock internaționale vin și sunt doritori destui. Anul 2024 va aduce nume mari. Vor fi trupe care nu au mai concertat până acum în România, cum ar fi Five Finger Death Punch. Pe 15 februarie, în Form Space din Cluj Napoca vor poposi cei de la Sirenia. Aceștia vor concerta și în București pe 16 februarie, în club Quantic. Finalul lunii februarie ne aduce un mega-concert cu cei de la Cradle of Filth, tot în Cluj Napoca, la Form Space. Invitați speciali vor fi cei de la Wednesday 13, o altă trupă extrem de cunoscută iubitorilor de metale grele. Biletul la acces la costa 160 de lei. Cradle of Filth este considerată de mulți una din cele mai mari trupe rock, stilul britanicilor fiind unul unic, un black metal combinat cu symphonic metal și gothic, cu un Dany Filth care știe ce face și o face foarte bine. Trupa a lansat 13 albume de studio din 1991 și până acum.

Pe 10 martie avem concert Incantation, Decapitated, Nervosa și Kassogtha, tot în Cluj, dar și în București. UDO va cânta în Quantic Club în 30 martie. Alte concerte care merită menționate sunt Megateh (10 iunie) la Romexpo, Five Finger Death Punch și Ice Nine Kills pe 4 iulie, tot la Romexpo.

Primii vor cânta în premieră în România în cadrul show-ului aniversar Metalhead 20 de ani. Biletele costă undeva la 850 de lei, cu acces premium. La Metalhead Meeting 2024, eveniment care se va desfășura în perioada 17-20 iulie, la Romexpo, vor urca pe scenă Judas Priest, Tiamat, Rotting Christ și multe altre trupe care vor face spectacol.

Dragoș HOJDA

Imagine de la Pixabay

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.